Direct contact? +31 0181 750465

  √ 20 jaar vakspecialist    √ Merk onafhankelijk    √ Duurzame oplossingen    √ Erkend leerbedrijf 
DEUREN SERVICE NEDERLAND BV
Brochures

Deuren Service Nederland

Brandwerende deuren

Brandwerende deuren

Voor iedere situatie leveren wij een brandwerende deuren. Het complete assortiment brandwerende producten biedt voor iedere situatie een sluitende oplossing. Afhankelijk van het toepassingsbereik zijn meerdere deuren leverbaar voor 60, 120 of 240 minuten brandwerendheid. Uiteraard voldoen de brandwerende deuren aan de strengste eisen zoals gesteld in de NEN 6069 en de EN 1634-1 norm.

Brandwerende schuifdeur

De brandwerende schuifdeur is een horizontaal schuivende deur voor openingen in brandscheidende wanden. Het deurblad verplaatst zich in de horizontale geleiderail, is bovenrollend en voorzien van een handgreep. Afhankelijk van de vereiste brandwerendheid kan de deur met of zonder ondergeleiding geleverd worden. Afhankelijk van de deurafmeting bedraagt de brandwerendheid 120 tot 240 minuten. De deur is uitsluitend bedoeld voor gebruik in industriële omgevingen.

Deuropbouw

Het deurblad is opgebouwd uit geprofileerd verzinkt stalen profielen aan de zichtzijde afgewerkt met een 1 mm dikke verzinkte staalplaat. De muurzijde is voorzien van een 0,75 mm dikke geprofileerde damwandplaat. Tussen de staalplaten is een steenwolvulling aangebracht die getest is volgens NEN 6064, NEN 6066 en NEN 1069.

Afhangconstructie

De geleiderail wordt door middel van montagehoeken aan de gevel gemonteerd. Dubbele looprollen in gelagerde uitvoering zorgen voor het soepel functioneren van de deur.

Afdichting

Aanslagprofielen van sendzimir verzinkte staalplaat met een labyrintafdichting zijn voorzien van strippen die bij brand opschuimen. De profielen zijn tevens afgedekt met brandwerend doek.

Sluitsysteem

Bij normaal gebruik is de deur met de hand te bedienen. In geval van brand wordt de deur gesloten door middel van een smeltzekering (smeltpunt 70 °C) en een contragewichtinstallatie. De sluitsnelheid van de deur kan worden ingeregeld met behulp van een pneumatische snelheidsbegrenzer.

Brandwerendheid

De deur is ontworpen en getest naar de norm NEN 6069:1997, in samenhang met de nadere voorschriften uit het Bouwbesluit. Details en resultaten van het onderzoek zijn weergegeven in een TNO rapport.

© Deuren Service Nederland BV 2016

// Google Recaptcha v3 by Bilal